Gruppen for ”Kultur og motion for hjernen”.
Indbyder til 6 dages tur til Bornholm i tiden 7.-12. oktober.

Hammershus

Rytterknægten

Østerlars Kirke

Gudhjerm

Hotel Balka Strand

Af deltagerne i turen til Møn, Falster og Lolland i september 2020, blev vi opfordret til at undersøge muligheder for en tur til Bornholm. Vi har set på muligheder, men det var ikke let at finde et overnatningssted til en rimelig pris, men det er lykkedes at få en aftale med Hotel Balka Strand. Det var heller ikke let at finde et tidspunkt i eftersommeren, derfor blev det først i oktober, hvilket heller ikke er så dårligt, idet efteråret kommer senere på Bornholm. Selv midt i november er der gyldne farver og blade på træerne.

Bornholm byder både på kultur og natur, hvilket naturligvis også vil være dækket ind i denne tur, men det har været nødvendigt at prioritere blandt de mange muligheder, men uanset fravalg vil det i alle tilfælde blive en spændende og afvekslende tur.

Hvad skal vi se?
Hammershus er naturligvis helt oplagt at besøge. Borgruinen er Europas største og historien går helt tilbage til 1200 tallet. Tæt på Hammershus ligger Hammerknuden. Opalsøen og Stenbruddet, alle med gode naturoplevelse i vente.

Et besøg i Almeningen, der er Danmarks 5. største skov. Vi ser Rytterknægten og lægger vejen forbi Ekkodalen.

Bornholm er kendt for sine Rundkirker og et besøg i Østerlars Kirke vil også indgå som en af seværdighederne på turen.

Vi skal besøge det dejlige Bornholms Kunstmuseum, der er placeret tæt på Helligdomsklipperne. Selve bygningen betegnes som noget helt særligt inden for bygningskultur. Det særlige ved museet er også at Helligkilden løber igennem museet.

Bornholm er naturligvis kendt som Klippeøen med den specielle natur. Det får vi mere at vide om ved besøget på NaturBornholm.

Et besøg på et sjovt museum skal vi også, hvor vi kan se alt fra kaffekopper til en jetjager. Det er Bornholms Tekniske Samling ved Allinge.

Besøg i det gamle fiskerleje Vang og en mindre vandretur tæt på Vang er også blandt de særlige natur oplevelser.

Når man er på Bornholm er det nærliggende at tage en afstikker til Christiansø. Vi har derfor taget dette med i programmet. Dog med det forbehold at der sejles til øen.

Der er mange naturoplevelser tæt på Gudhjem bl.a. Døndalen med Danmarks højeste vandfald. Endvidere er Dueodde med fyrtårnet og den meget fine sandstrand et besøg værd.

Vi skal også gå rundt og opleve flere byer på Bornholm: Bl.a. Gudhjem, Svaneke, Nexø og Rønne – og måske enkelte andre. I Nexø besøger vi Martin Andersen Nexøs mindestuer og hører om forfatteren.

Bornholm er kendt for keramik og klipper. Der er derfor indlagt et besøg på Hjorts Keramiske Fabrik og en tur rundt i Rønne. I løbet af turen kan der sikkert også blive lejlighed til besøg på et røgeri, hvor frokosten kan indtages.

Hvor skal vi bo?
Hotel Balka Strand, Boulevarden 9, 3730 Nexø. Hvor der er reserveret 10 enkeltværelser og 20 dobbeltværelser – i alt 40 pladser.

Praktiske oplysninger:
I prisen indgår:
Overnatning med morgenmad, smør selvmadpakke, en to retters menu med en øl/vand/1 gl. vin – drikkevarer her ud over er for egen regning. Der indgår 1 x frokost på restaurant, transport, kaffe/te og kage flere af dagene, al entré og guidning ved museer.

Transporten:
Foregår i private biler – der er budgetteret med 4 i hver bil. Til dem der stiller bil til rådighed udbetales godtgørelse (der dækker brændstof, broer, færge og parkering). Interesserede der vil stille bil til rådighed bedes oplyse dette ved tilmeldingen til Ellen.

Pris for overnatning i dobbeltværelse 5.500 kr. og 6.600 kr. for overnatning i enkeltværelse.

Tilmelding: Bindende tilmelding skal ske telefonisk til Ellen på 4224 4854, hvor der kan gives supplerende oplysninger og tvivlsspørgsmål kan afklares. Sidste frist er den 15. marts 2021. Betaling af depositum på 500,00 kr. skal ske umiddelbart efter den foretagne tilmelding. Dette af hensyn til fastholdelse af værelsesreservering. Depositum og restbeløbet indbetales på konto i Fynske Bank reg.nr. 0815 konto 8159 514 707. Restbeløbet på 5.000 kr. for dobbeltværelse og 6.100 kr. for enkeltværelse betales senest den 1. august 2021. Vær opmærksom på, at der ved afbud ikke kan forventes tilbagebetaling af depositum.

Lidt bemærkninger om prisen. Da turen er udvidet med 2 dage i forhold til de tidligere ture, har dette naturligvis indflydelse på prisen. Endvidere er transporten en stor post på budgettet, der ud over brændstof også indgår 2 broer og 1 færge. Det er også værd at bemærke, at der til aftensmaden på hotellet indgår drikkevarer. Endvidere er en tur til Christiansø medregnet, hvilket hæver prisen.

Orienteringsmøde for deltagerne før turen: Der vil i lighed med andre flerdagesture blive afholdt et informationsmøde i september, hvor det færdige program bliver fremlagt og der orienteres om praktiske forhold.

Rejseforsikring: Vi vil anbefale, at der tegnes en afbestillingsforsikring, hvis I ikke allerede har en sådan tilknyttet jeres indboforsikring. Kontakt jeres forsikringsselskab.

Med venlig hilsen

Ellen og Jørgen

SVENDBORG SENIOR IDRÆT

Svendborg Idrætshal
Ryttervej 70, 1.sal
5700 Svendborg
Tlf. +45 62233019
Email. svsi.kontor01@gmail.com
CVR nr. 34 54 29 37

BETALINGSMETODER

Mobile PAY for løssalg.

 

Betalingsmuligheder.