Historien 1986/87 - 2012

​I 1986 sagde Kulturudvalget i Svendborg Kommune ja til at lægge idrætshal og godt 20 borgere til et forskningsprojekt om ”ældre i bevægelse”, som Odense Universitet (ja, det hed det den gang) ville igangsætte. Formålet med projektet var at undersøge hvilket udbytte ældre kunne have af at dyrke idræt og motion i samvær med andre. Hallen var Skårup Hallen og godt 20 borgere fra Skårup var i en periode på 6 mdr. ”forsøgskaniner”.

Alle godt 20 ”kaniner” overlevede projekt perioden og var så begejstrede for timerne i Skårup Hallen, at de gik til kommunen og spurgte om det ikke kunne fortsætte.

Heldigvis var der nogle fremsynede embedsmænd og politikere der kunne se det gode og det forebyggende i at lave motion for 60+’erne og som noget helt unikt i Danmark, stod en kommune fra foråret 1987 nu for disse aktiviteter. Indholdet i timerne var tværidrætslige aktiviteter, altså ikke en bestemt idrætsgren men en god blanding af motion, leg, spil, dans og ikke at forglemme, det sociale samvær.

I årene der fulgte voksede det ene hold i Skårup til 4, 6 og 8 hold og dækkede efterhånden hele kommunen geografisk.
Fra midten af 90’erne kom der også nye aktiviteter til som styrketræning, forskellige dansehold, petanque og vandgymnastik. Siden hen blev somrene brugt til at prøve nye udendørs aktiviteter af og på den måde dukkede afdelinger med cykling, gåture og siden stavgang også op.

Og sidst i 90’erne blev der indført flere niveauer på tværidræsholdene, således at der både var tilbud til de stærke og knap så stærke seniorer, som de nu hed.

På tværs af hold og aktiviteter var der også arrangementer, stævner, ture og rejser for alle, på programmet. Og i 00’erne blev der etableret samarbejde med andre foreninger og således var Svendborg Senioridræt med til at starte 60+ afdelinger op i Svendborg Roklub, Svendborg Tennis Klub, Svendborg Skyttekreds samt Bedstevolley i samarbejde med Skårup Idrætsforening.

Efter nogle økonomisk hårde år i kommunerne, måtte Svendborg Kommune i 2010 også erkende, at der ikke længere var mulighed for det samme gode tilbud til seniorerne som der nu havde været i snart 25 år.

Et projektarbejde blev gennemført for at finde en ”ny vej” for senioridræt i Svendborg. Den ”nye vej” hed udskillelse fra kommunen og opståen som selvstændig forening under Folkeoplysningsloven. Men stadig med en binding til kommunen, som skal sikre, at der skal arbejdes bredt, så der er tilbud om fysisk aktivitet og træning til ALLE seniorer i hele Svendborg Kommune.

Foråret 2012

Blev således det tidspunkt, hvor det kommunale tilbud om senioridræt holdt 25 års jubilæum samtidig med at foreningen blev overdraget til en ny bestyrelse.

SVENDBORG SENIOR IDRÆT

Svendborg Idrætshal
Ryttervej 70, stuen
5700 Svendborg
Tlf. +45 22925700
Email. svsi.tlf@gmail.com
CVR nr. 34 54 29 37

BETALINGSMETODER

Betalingsmuligheder.